Spring til indhold

Julegaver – den ultimative guide!

Julegaver

Julegaver er årets absolut største gaveræs og det er også her det er vigtigt at holde hovedet koldt når man går på gaveindkøb. Der skal købes gaver til rigtig mange personer, familiemedlemmer, venner, veninder, kollegaer og muligvis flere. Vi har forsøgt at gøre det nemmere ved at lave denne julegave guide til dig.

Først og fremmest har vi lavet en masse lister med de bedste julegaver til de forskellige personer. Men vi giver dig også gode råd til hvordan du bedst muligt laver dine julegaveindkøb og hvordan du går det billigst muligt.

Julegaver til…

Herunder har vi samlet og linket til alle de lister vi har lavet med de bedste gaver til forskellige personer. Du kan se listerne ved at klikke på dem herunder og få massere af gaveinspiration til dine julegaver, og vi garantere at du bliver inspireret til den næste gange.

Julegaver til hende – Her har vi lavet en liste over de bedste gaveidéer til hende. Du kan blandt andet finde forslag til gode oplevelsesgaver, “de bløde gaver”, brugskunst og meget mere.

Julegaver til ham – Denne liste er den ultimative ønskeliste til ham. Der er et hav af forslag til gaver der vil falde i god jord hos enhver mand. Den er fyldt med blandt andet de nyeste gadgets, lækre skønhedsprodukter til herre og meget mere.

Julegaver til børn – Børnene er altid dem der skal have flest gaver, derfor skal man også finde på meget forskelligt. Det kan denne liste hjælpe dig med, hvor der er massere af gode gaveidéer til børn.

Julegaver til teenager – Teenagealderen er en svær alder og det er den alder hvor man forstår børn aller mindst. Vi har gjort os lidt klogere på hvad teenagere vil have i gave og lavet denne liste så du kan blive ligeså klog.

Julegaver til bedstefar – Din farfar og morfar kræver formentlig ikke meget af dig og kan formentlig stille sig tilfreds med en god cigar eller en flaske lækker whisky. Det bliver bare lidt kedeligt i længden, her er derfor en liste med julegaveridéer til din bedstefar.

Julegaver til bedstemor – Din bedstemor elsker dig over alt på jorden og derfor er deto også på sin plads at give hende en god gave. Den behøver ikke koste alverden, men det vil gøre hende så lykkelig. På denne gaveliste kan du finde de bedste gaver til mormor og farmor.

Med tiden vil vi tilføje flere lister med gaveideer til vores side og vi vil også tilføje flere gaveideer til vores lister, så du får mest muligt ud af dem. I næste afsnit kan du læse mere om hvordan du spare penge på dine julegaver.

Sådan finder du billige julegaver

Der er mange der skal have julegaver, det er ikke ligesom fødselsdag hvor der kun er 1 person der skal have 1 gave. Derfor er det altid interessant at vide hvordan man finder billige julegaver. Her er et par tips til netop dette.

 1. Vær flere om 1 gave, på den måde kan du hurtigt få halveret udgiften.
 2. Køb julegaverne på ‘Black Friday’ og ‘Cyber Monday’. Du kan her se en oversigt over Black Friday og Cyber Monday tilbud.
 3. Hold godt øje med tilbud hele året, man skal ikke købe julegaver i december.

Vil du have flere sparetips, så kan du besøge Stabilokonomi.dk som er en blog fyldt med sparetips og økonomiske råd.

Hvem skal du købe julegaver til?

Du har formentlig mange mennesker i dit liv du føler du skylder gaver, fordi de gør din hverdag bedre og har gjort meget for dig gennem årene. Hvis du skulle købe julegaver til alle dem du har lyst til at købe julegaver til, så ville det blive end dyr fornøjelse. Derfor kan det være vigtigt at sortere, medmindre du har råd til at købe til dem alle.

Vi har har lavet en lille sortering for dig herunder, måske er den ikke 100% relevant for dig men vi prøver at ramme så bredt som muligt. De personer du bør prioritere at købe gaver til er:

 • Din kæreste/kone
 • Dine forældre
 • Dine søskende
 • Dine bedsteforældre
 • 1-2 af dine bedste venner og veninder

Bruger du vores råd vil du hurtigt have formindsket listen med folk du skal give gaver til, med mindre du som mig allerede har en lille familie og derfor ikke har brug for at fravælge nogen.

Hvor meget skal du så købe for til de forskellige gavemodtagere? Det har vi set nærmere på i det næste afsnit.

Hvor meget skal en julegave koste?

Det er svært at lave en tommelfingerregel for hvad en julegave skal koste. Det afhænger nemlig af flere forskellige parametre, som også er forskellige fra person til person. Budgettet til julegaver afhænger for de fleste af følgende ting:

 • Hvor stor er din indkomst? (SU, løn, dagpenge osv.)
 • Hvor mange gaver skal du købe?
 • Hvem er gaverne til?

Da alle disse ting er så forskellige fra person til person, har vi i stedet prøvet at lave en regel for hvordan dit budget skal deles ud på de forskellige gavemodtager. Hvis vi tager udgangpunkt i vores tommelfingerregel for hvem der skal have julegaver, så ser fordelingen af julegavebudgettet således ud.

 • 20% til din kæreste/kone (Har du ingen kæreste eller kone, så fordel denne procentdel ud på de andre gavemodtagere)
 • 40% til dine børn (Har du ingen børn, så tildel procenterne til din kæreste/kone. Har du ikke det, så fordel dem ud på de andre gavemodtagere)
 • 10% til dine forældre
 • 15% til dine søskende
 • 5% til dine bedsteforældre
 • 10% til dine venner og veninder

Jeg håber du kan bruge dette som målestok for dit fremtidige julegaveindkøb. Som sagt er der ikke noget facit for det at købe julegaver og det er meget individuelt, men denne guide hjælpe dig godt på vej. Om ikke andet får du i hvert fald en masse gode idéer til julegaver og tips til hvordan du finde billige julegaver, og vi er helt sikre på at du som minimum er blevet inspireret til at finde den næste julegave.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.