Spring til indhold

Gaveideer til forskellige hobbyudøvere

Det er ikke altid nemt at købe gaver til en hobbyudøver. Mange gange køber folk selv, hvad de har brug for, og derfor kan det være svært selv at være kreativ med gaveideer. Heldigvis er der hjælp at hente, og det kan du få nedenfor.

Gave til fodboldfans

Man kan sige, at den oplagte gave til en fodboldfan ofte er en fodboldtrøje, billetter til en kamp eller lignende. Men det er ikke særligt kreativt, da de fleste fodboldfans allerede enten ejer merchandise eller tidligere har været til masser af bold.

Hvis du ønsker at give den perfekte gave til hobbyudøvere, der går højt op i fodbold, kan du lave en lille gavepakke. Det kan være med fotos, klistermærker, og andre gør-det-selv-ting, hvis personen er kreativt anlagt. Er der mere tale om en person, som er vild med for eksempel online betting, kan du inkludere tips og tricks til det. Det kan være alt fra bøger, til statistik, huskekort, og hvad du ellers kan finde på. Du kan naturligvis også inkludere et gavekort til personen, som han eller hun kan bruge på kommende sportsvæddemål.

Gammelt tøj

Måske læser du overskriften og tænker at vi er bindegale. Ofte skriver vi om at give nyt tøj i en gave, men hvis du fx har en ven, som er glad for at sy, kan du overveje at give ham eller hende gammelt tøj. Du kan gøre en god gerning og tale med folk, som du har i din omgangskreds og få skabt en stor pakke med gammelt tøj og tilbehør, som i alligevel ikke får brugt.

Ikke alene er det en utrolig brugbar gave, så den er også miljøvenlig. Det er også et glimrende eksempel på, at du ikke behøver at bruge dyredomme på at købe en gave. Hvis der er tale om en bæredygtig designer, vil han eller hun sikkert sætte højt pris på, at du har været kreativ med gaven, som undgår miljøspild.

Det hele handler naturligvis om præsentationen, og hvordan du giver det på en flot måde i stedet for blot at give en pose med gammelt tøj. Men måske kan du bruge idéen og udvikle den.

Hjælp til drømmetavlen

Du kan potentielt score rigtigt mange point med hjælp til et vision board, som også kaldes for en drømmetavle på dansk. Her er der tale om et vision board, hvor en person designer en tavle med deres drømme.

Typisk er det en tavle for det kommende år, der bliver hængt op på kontoret eller et andet sted i hjemmet. Denne gave kræver måske ekstra forberedelse, da det er nødvendigt, at du kender en del til personen.

Prøv i skjul at finde ud af, hvad han eller hun drømmer om. Tal om mål for det kommende år. Hvis det f.eks. er forbundet med bøger, kan du finde billeder af bøger på nettet og printe dem ud. Udover billeder kan du inkludere ugeblade, klistermærker, lim, glitter og andre pynteting, som personen helt sikkert vil blive glad for at modtage.

Kombucha bryggesæt

Kombucha te er en af de mest populære drikke på nuværende tidspunkt. Det siges at forbedre din fordøjelse og at hjælpe dit immunforsvar. Du kan naturligvis købe det færdiglavet, men det kan måske være dyrt, og du har også mindre styr på indholdet af ingredienser.

Hvis du skal give en gave til en person, som er glad for at eksperimentere med madlavning, og som generelt går meget op i helse, kan du overveje at give ham eller hende et gør-det-selv-sæt til kombucha.

I princippet er kombucha gæret te, og måske lyder det ikke så fristende. Til gavesættet skal du bruge et patentglas, omkring 50-100 gram sukker, 1 scoby, økologisk te og et lille klæde til at dække glasset til. Når man er færdig med at sætte det hele sammen, skal kombuchaen stå et mørkt sted, hvor der ikke er direkte sollys.

Desuden skal du sørge for, at der hele tiden er en temperatur på mellem 20 og 25 grader. Det er vigtigt i disse kolde tider i Danmark. Dog er det ikke strengt nødvendigt, men processen kan gå lidt langsommere, hvis der er koldt i rummet. Netop disse ting kan du inkludere i form af instruktioner til den person, som du giver gavesættet til.

Overrask med noget brugbart

Det vigtigste er, at du tænker godt over, hvad din hobbyudøver ven eller veninde kan bruge. Du vil nødigt bruge masser tid og energi på en gave, som blot vil ende med at samle støv på hylden. Men som du kan læse er der mange gode idéer, som de fleste helt bestemt vil sætte meget pris på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.